Italien

 

Italien

 

Italien er danskernes foretrukne vinland!

I hvert fald var det i 2010 det vinland, hvorfra vi importerede flest vine. Der er mange spændende vinregioner i landet med vel nok europas mest varierede vintraditioner. Også her har man igennem de sidste 30 år undergået en meget stor forvandling fra billige konsum-vine hen imod højere kvalitet, men for størstedelens vedkommende med respekt for traditionerne.

 

 

Piemonte

 

Piemonte er et af Italiens skønneste områder, ikke mindst når det gælder vin. Her har der siden romertiden været dyrket vin, og det specielle mix af jord- og klimaforhold har betydet, at vinene herfra adskiller sig væsentligt fra andre italienske vinområder. Valget af de hårdføre druesorter Barbera og især Nebbiolo (som kun bruges få andre steder i verden) afspejler det lidt mere barske klima, som områdets bønder er underlagt. Nebbiolo-druen kan være stikkende og utilnærmelig, men bløder i de bedre vine op med tiden og udvikler en lang og vedholdende eftersmag. Vinene kan i form af et lidt "jord-agtig" udtryk bringe mindelser om god Bourgogne-vin.

 

Vi fører vine fra følgende vinhuse:

Cordero di Montezemolo

 

Vinhuset Monfalletto kan dateres tilbage til 1340, hvor Pietrino Falletti overtog kommunen La Morra. Gennem 16 generationer var huset på familien hænder frem til 1941, hvor Falletti grenen uddøde, og huset overdroges til de nærmeste arvinge, familien Cordero di Montezemolo.

 

Cordero di Montezemolos vartegn, det mere end 150 år gamle libanesiske cedertræ, kan ses milevidt i det smukke landskab og ligger på toppen af en af de bedste vinmarker, Bricco Gattera.

 

 

Klik her for link til producent.

 

 

La Collina dei Re

 

 

Il Chiosso