Rødvine

Rødvine

Dolcetto d'Alba D.O.C. 2009 - Nonna Marcellina

 

Rubinrød farve. Frisk og klar bouquet med bær og blomster. Smagen er frisk og dyb med kirsebær og vinen har en relativ kraftig, men velbalanceret garvesyre.

 

En frisk og lækker vin eksempelvis til buffeter.

 

Vurderet "Excellent" af Wein-Plus (03/2008)

 

Varenr. 350

Kr. 93,-

 

Barbera d'Alba D.O.C. Superiore 2006/2008

 

Intens violet farve. Aromatisk bouquet af moden frugt og krydderier. Fyldig og frisk med bløde tanniner. Modnet 16 måneder på franske egefade, delvist i barriques, derefter mindst 8 måneder på flasken inden frigivelse.

 

Medium til kraftige retter, modne oste og gerne med modne tomater.

 

Varenr. 352

Kr. 110,-

 

Langhe Rosso D.O.C. Barbera Barott 2008

 

Behagelig, frugtig og blød Barbera med røde bær, svampe og lidt chokolade i næsen.

Med frugt og friskhed egner den sig til sommerens lettere retter, men med sine krydrede noter også til grillmaden.

Varenr. 361

Kr. 81,-

 

Langhe Nebbiolo D.O.C. Canebbio 2007/2008

 

Medium violet og let rav med duft af hindbær og svampe. Lang og fyldig med robust struktur og gode tanniner, som slutter let bittert i munden.

 

90 % Nebbiolo og 10 % Barbera.

Modner i slovenske barriquefade og franske egefade i mere end 10 måneder.

 

Vinen er ideel til rødt kød, bøffer, risottoer samt til ost, lam og oksekød.

 

 

Varenr. 356

Kr. 145,-

 

Langhe Rosso D.O.C. Galverno 2007

 

Rubinrød i farven med orange kant. Fyldig harmonisk smag blandet af frugt og blomster og balanceret lang eftersmag.

 

Lavet på Dolcetto druer som refermenteres på Barolo-kvaset fra husets Ravera, ligesom Ripasso-vinene i Veneto på Amarone-vine.

 

Vinen er ideel til vildt, særlig fuglevildt men også til traditionel risotto, antipasti, lettere kødretter samt faste oste.

 

Varenr. 357

 

Kr. 145,-

 

 

Barolo D.O.C.G. Ravera 2004/2007

 

Intens dyb rød farve med frisk frugt, mørke krydderier og et pift af trøffel.

Smagen er fyldig, langvarig og meget velafbalanceret.

Cagliero laver en mere traditionel Barolo med en lidt mere stram struktur, som bygger på de bedste traditioner, området bygger på.

 

Modner mere en 2 år i slovenske egefade samt mindst 12 måneder på ristede franske tonneaux-fade.

 

Egner sig fantastisk til grillet og rødt kød, bøffer, pastaretter, gerne med trøffel samt modne faste oste.

 

94 point Wine Enthusiast (2009)

 

Decanter Bronze (2009)

 

Varenr. 354

Kr. 225,-