Kaiserstuhl, Baden

Kaiserstuhl

 

Kaiserstuhl ligger i hjertet af Baden, der er Tysklands 3. største vinområde. Det er et gammelt vulkansk område med den frugtbarhed, som dette indebærer. Det giver vinene en usædvanlig fin kvalitet. Vinstokkene gror i en blanding af gnejs, tufsten og forvitret basalt dækket af løs og fin lerjord. Det er kvalitetsjord til kvalitetsvine som er strålende, virile og alkoholrige og fortrinsvis af de tørre typer.

 

Kaiserstuhl er det varmeste og mest solrige vinområde i Tyskland. Dette forhold giver ligeledes ideelle betingelser for vindyrkning. Fønvinden fra den franske bjergkæde Vogeserne spreder skyerne og skaber en art halvø med tørt vejr og meget sol.

 

Navnet Kaiserstuhl hentyder til et lille, 552 meter højt bjerg, der rejser sig vest for Freiburg, og som er af vulkansk oprindelse, og stammer sandsynligvis fra Kong Otto III, der to år før sin kroning afholdt en rigsdag der i 994.

 

Vindyrkningen på stedet menes dog at være endnu ældre. Allerede romerne siges at have fået øjnene op for de ekstremt gode forhold på stedet og dyrket forskellige druetyper på stedet.

 

Nedenfor ses et typisk billede fra Kaiserstuhl med dens mange terasseformede vinmarker (Oberbergen).

 

Vi fører vine fra følgende vinhuse:

 

Weingut Freiherr von Gleichenstein

 

 

Winzergenossenschaft Ihringen

 

 

Winzerverein Oberrotweil

 

 

Weingut Salwey