Winzergenossenschaft Ihringen

 

 

 

Winzergenossenschaft Ihringen

 

 

Ihringen er beliggende i det sydvestlige hjørne af Kaiserstuhl. Byen er nævnt første gang i 962 med navnet „Uringia“. Klimaet er subtropisk og de varmeabsorberende vulkanskråninger giver ideelle betingelser for vindyrkning. Dette forklarer også, hvorfor vinene herfra er særligt aromatiske og særligt kraftige.

 

 

Hvidvine

 

Gewürztraminer Spätlese

 

Højaromatisk og krydret med kun lidt syre og nogen restsødme. Fantastisk til foie gras og modne oste, især brie.

 

11456

81,00

 

Muskateller Winklerberg Kabinett

 

Denne sjældne druesort leverer aromatiske vine med megen elegance, ofte forbundet med en delikat restsødme ved lavt alkoholindhold og en fin frugtagtig syre. Vinen egner sig bedst som aperitif eller dessertvin.

 

14336

72,00

 

 

Scheurebe Winklerberg Kabinett 2007

 

Scheurebe er en relativ ung druesort. Den blev forædlet af Georg Scheu og er en blanding af Silvaner og Riesling. Vinen har altid en meget intensiv bouquet og smag med nogen restsødme. Dens karakteristiske egenskaber er det ekstreme aromapræg fra solbær og modne ferskner. Alt efter modenhed på vinstokken er disse aromaer mere eller mindre udprægede. I ganen bliver aromastrukturen meget markant og fremhæves gennem en stimulerende syre og en tydelig kompleks sødme. På denne måde opstår et særdeles malerisk og stimulerede billede af en usædvanlig hvidvin.

21336

72,-

Chardonnay Burgunderlinie Kabinett tør 2008

 

En nær slægtning af den hvide burgunder (Pinot blanc), men med en kraftigere aroma. Farven varierer fra lys gul til kraftig høstfarve. Bouquet'en er frugtagtig med mangeartede smagsnuancer, der bliver mere intensiv med alderen. Passer til fisk, fugle eller kalvekød.

 

29126

73,-

Müller-Thurgau Kabinett Tør 2008

 

Müller-Thurgau har længe været en af de mest dyrkede druetyper i Tyskland. Hidtidig kendt som en krydsning mellem Riesling og Silvaner, men menes nu at være krydset af gutedel og Silvanerdruen. Druen modner hurtigt og leverer behagelige vine med en sart muskataroma. Syren forekommer nærmest mild. Det er ukomplicerede vine, som egner sig til enten fisk eller frokostretter så som skinke samt svinekød og pastaretter.

 

31346

52,50

 

Ihringer Pinot noir blanc de noirs 2012

 

Lavet på den røde Pinot Noir drue, men skilt fra drueskallerne kort tid efter presning. Giver en fantastisk fyldig struktur og et hint af hindbær i duft og smag.

Godt til lidt mere fyldige forretter med kød eller til mellemfyldige hovedretter .

 

8712610

 

65,-

 

 

 

Ihringer Rivaner tør 2012

 

Også denne drue menes at være krydset af druerne riesling og silvaner. Ung frisk vin med rieslingens friske syre og silvanerens sprødhed. Særdeles god til lette fiskeretter og lyst kød.

 

35126

56,-

Silvaner Kabinett tør 2011

 

Silvaneren giver først og fremmest frugtige sprøde vine med en fin bouquet og mild syre. Den egnes sig i særlig grad til asparges- og fiskeretter.

 

41346

59,-

Weisser Burgunder burgunderlinie tør 2011

 

(Pinot blanc) Aristokratisk og kompleks vin med fine nuancer og en frisk syre. Vinen egner sig fantastisk til lette fiskeretter.

 

5512605

69,-50

 

 

Riesling Fohrenberg Kabinett tør 2012

 

Riesling kaldes ofte for kongen af de hvide vine, og den får i Baden et lidt andet præg end i Mosel pga. det varmere klima. Fin frugtig og nuancerig aroma, der giver erindringer om duften af æbler, abrikoser eller ferskner. Den besidder en prikkende livlighed, en flot, ofte stålagtig syre og modnes særdeles godt. Druen passer perfekt til fisk og skaldyr.

61446

70,-

 

Ruländer Fohrenberg Kabinett 2010

 

(Pinot gris) Farven karakteriseret af intens gul over i det gyldengule. I bouquet'en fyldig og varmende honningaroma i forgrunden. Smagen er præget af en del restsødme og let botrytis. Først i den efterhængende duft fremkommer de fine frugtaromaer som også findes i Grauer-Burgunderen. I ganen er Ruländeren meget fyldig, og disse egenskaber gør Ruländeren til den ideelle følgesvend til tørrede og salte skinker og patéer.

 

71410

68,-

 

Grauer Burgunder Burgunderlinie tør

 

(Pinot Gris) Vinen fremtræder i en farvemættet gullig farve, som kan gå over i det grønlige. Bouquet'en er middelintensiv og karakteriseret ved fin æble-, mandel-, kastanie- og valnøddearoma.

 

Vinen giver en kompliceret syrestruktur i ganen og en pikant fin duft af tannin, dadler og smør. Grauer burgunder er en kraftig hvidvin med mange anvendelsesmuligheder i forbindelse med forskellige typer af måltider. Den kan specielt anbefales til salte, tørrede skinker og kraftigere fiskeretter.

 

76126

73,50

 

Grauer Burgunder Winklerberg Selection - Uringa

 

Mere fyldig i smagen. Delikat og særdeles nuancerig vin. Særdeles god til fisk og skaldyr, f.eks. kammuslinger med ristede jordskokker.

 

79326

122,-

Sauvignon Blanc 2011

 

Tør, sprød og krydret med et fint afbalanceret, men også relativ kraftigt, syrebid, som gør den særdeles velegnet til foretter med fisk og skaldyr med citron.

 

36426

 

74,50

Rødvine

 

Spätburgunder Rotwein Spätlese tør

 

(Pinot Noir) Spätburgunderen er lysende rubinfarvet over i mørkerød, righoldig og frugtagtig i aromaen, som giver mindelser i duften fra modne brombær og skovbær, med en fint krydret garvesyre. Retter med lam eller vildt går særdeles godt sammen med denne vin.

 

81366

87,-

Spätburgunder Rotwein Burgunderlinie 2012

 

Flere gange præmieret med guldmedalje. En fyldig og varmt krydret Pinot Noir med en blød behagelig struktur. Velegnet til svinekød og vildtkød, især fuglevildt.

84126

87,-

 

Spätburgunder Rotwein Selection T

 

En særdeles fyldig og kraftig udgave af spätburgunderen, som har et lidt mere internationalt præg.

 

83326

 

117,-

 

 

Spätburgunder Rotwein Uringa 962 2011/2012

 

En fyldig og varmt krydret Pinot Noir med velstrukturede tanniner. Velegnet til svinekød og vildtkød, især fuglevildt.

 

89426-11

124,-

 

Merlot Uringa 962 2011/2012

 

Merlotdruen giver smukt farvede vine med en blød frugt, men med potentiale for stor fylde. Vinen er lagret på barrique-fade, hvilket giver den fylde og fadpræg, samt et højere tanninindhold.

 

89426

124,-

 

 

Rosé

Spätburgunder Weissherbst Spätlese

 

Spätburgunder Weißherbst fremstår med roséfarver med et blød gyldent skær, kraftig og syrebetonet i smagen. Kan have let botrytis i smagen. Den er med sin fine restsødme egnet som aperitif og til foie gras og andre patéer.

 

91456

62,-

Spätburgunder Rosé Tør 2009

 

Spätburgunder Rosé udvindes udelukkende fra sunde og fuldmodne druer og bliver i modsætning til Weißherbst opbygget som tør vin. Således afgrænses den alene via fraværet af Botrytis og ved at være tør. I duften kan man genkende rene frugtaromaer som kirsebær, ribs eller hindbær. Frugtaromaer, pikante syrer og fyldig ekstrakt af modne druer.

 

95426

60,-

Mousserende

 

Ihringer Secco

 

Perlende frisk med fin syre balanceret af en let restsødme. Fantastisk velkomstdrink eller til kransekagen til nytår uden at være for sød.

 

46126

66,-

 

Ihringer Secco Rosé

 

Perlende og delikat terrassevin lavet bl.a. på spätburgunder. Lidt mere restsødme end Secco.

 

47126

66,-

Silvaner Sekt Winklerberg Brut

 

Elegant silvaner lavet på champagnemetoden og lagret i kælderen.

 

48326

84,-

Dessertvine

 

Silvaner Beerenauslese Winklerberg ½ fl.

 

Den sprøde silvaner-drue som beerenauslese med en lækker antydning af botrytis og en fin honningsødme. Til søde men ikke for "chokolade-tunge" desserter.

41387

105,-

 

 

Ihr. Scheurebe Winklerberg Auslese 2009

 

Fyldig og cremet scheurebe med en rank struktur og en fin sødme.

 

21377

 

88,-

 

 

Riesling Winklerberg Auslese ½ fl

 

Fin frugt og kraftig aroma, der giver mindelser om duften af æbler, abrikoser eller ferskner. Den besidder en prikkende livlighed, en flot, ofte stålagtig syre og modnes særdeles godt.

 

61377

87,-

 

Ruländer Winklerberg Auslese ½ fl.

 

Farven karakteriseret af intens gul over i det gyldengule. I bouquet'en fyldig og varm honningaroma i forgrunden. Smagen er præget af en del restsødme og let botrytis. Først i den efterhængende duft fremkommer de fine frugtaromaer.

 

71377

67,-

 

Weisserburgunder Eiswein 2010 ½ fl

 

55126

 

192,-