Freiherr von Gleichenstein Spätburgunder Ludwig van Beethoven Opus 69

DKK 199,00

100 % Spätburgunder (Pinot Noir)


Opus 69 Pinot Noir – Karakterfuld vin til ære for Ludwig van Beethoven

Den nuværende ejer af vingården Freiherr von Gleichenstein i Vogtsburg-Oberrotweil am Kaiserstuhl udgav i 2017 en ny Beethoven-vinudgave i anledning af den 3. internationale Beethoven-festival i Bonn. Ved udvælgelsen af vinene blev Johannes Freiherr von Gleichenstein inspireret af sonaten Opus 69 og musikeren Ludwig van Beethoven.

Familiehistorien beskriver nemlig, at Ludwig von Beethoven var ven med den Ignaz von Gleichenstein, som var indehaver af vingården 1800-1823, og at han var forelsket i søsteren til Ignaz’ kæreste, nemlig Therese. Luwig skrev et stykke til hende, ”Für Therese”, men pga. hans knapt så læsbare skrift, så blev titlen fejltranskriberet som ”Für Elise”.

2018 specialversionen er ikke en “easy drinking” vin. Dens struktur er kraftig, tanninerne er relativt hårde, men på den anden side har den næsten en sødlig kirsebæraroma i næsen, som afspejles i ganen. Vinen skal afspejle, at Opus 69 heller ikke er et “easy listening”-stykke. De bløde klaverpassager minder om aromaerne fra den fine kirsebærfrugt, de barske cellopassager minder om tanninerne i vinen. “Og i sidste ende var Ludwig van Beethoven ikke selv en ‘nem at have som ven'” rapporterer Freiherr. “Lunefuld, sjusket og sur på den ene side, sart og følsom, når det kom til at komponere”.

Passer til lyst kød og vildtretter.

Alkohol 13,5% vol.
Restsukker 1,0 g/l
Syre 5,4 g/l

På lager

Varenummer (SKU): 412LvB-18 Kategori:

Beskrivelse

Druer: Spätburgunder (Pinot Noir)
Bourgognerød i farven med en duft af kirsebær med mørk chokolade og bittermandel. De meget velstrukturerede og kraftfulde tanniner giver denne vin en masse bid.
Ideelt til svinekød, vildt og kyllingeretter.
Spätburgunder stiller meget høje krav til klima og jordbund og kræver stor opmærksomhed og omhu under behandlingen. Vinen er først gæret og derefter modnet på masken i op til seks uger, for endelig at lagre 15 måneder på ca. 3 år gamle barriques inden aftapning på flaske.

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Baden

Producent

Weingut Freiherr von Gleichenstein

Druer

Pinot Noir, Spätburgunder

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Freiherr von Gleichenstein Spätburgunder Ludwig van Beethoven Opus 69”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *